بررسی تقاضای مسکن در دهه ی آتی

بررسی تقاضای مسکن در دهه ی آتی
در حال حاضر یکی از اصلی ترین چالش هایی که بر بازار مسکن سایه انداخته، عدم تناسب تقاضا و عرضه است. اما به نظر می آید که تغییرات جمعیتی در کشور، به زودی تقاضای مصرفی مسکن را تغییر خواهد داد.
به گزارش پرشین سازه ، بررسی ها نشان می دهد که در یک دهه ی آینده قطعا شاهد تغییرات عمده ای در تقاضا برای مسکن خواهیم بود. این مسئله به طور مستقیم ناشی از تغییر عمده ی جمعیت در دهه ۹۰ است. میزان ازدواج و زاد و ولد، به طرز چشم گیری در طی دهه ۹۰ کاهش پیدا کرده است که همین مسئله، آینده ی متفاوتی از بابت تقاضا برای مسکن در سال ۱۴۲۰ رقم خواهد زد.
وضعیت بازار مسکن در سال آینده (۱۴۰۲)
چنین وضعیتی قطعا می تواند روی کسب و کارهای ساختمانی و بازار معاملات املاک نیز اثر بگذارد. بررسی ها نشان می دهد که بعد از دهه ی ۶۰ که بیشترین میزان ازدواج سالانه و فرزندآوری بود، دهه ۸۰ نیز میزان فرزندآوری و ازدواج بالا رفت. بنابراین طبیعی است که در همان دهه ۸۰ و ۹۰، تقاضا برای خرید و اجاره ی مسکن بسیار بالاتر برود.
در دهه ی ۸۰، آمارها حاکی از ۷۶۰ هزار فقره ازدواج در طول سال است. همچنین در دهه ۶۰، میزان زاد و ولد سالیانه، ۲ میلیون بوده است. همین موضوع منجر به افزایش سرسام آور تقاضا برای مسکن شد. البته در دهه ی ۹۰، میزان ازدواج در کشور به اندازه ی ۲۵ درصد نسبت به دهه ۸۰ افت کرد. این عدد در سال های ۹۷ الی ۱۴۰۰، به بالای ۲۷ درصد رسید.
از آن جایی که میزان ازدواج در کشور کاهش شدیدی داشته، طبیعتا فرزندآوری نیز خیلی کمتر شده است. به نحوی که حجم زاد و ولد در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۶۰، حدود ۳۰ درصد کمتر شده است. البته در طی همین سه سال اخیر، به نصف یعنی ۵۰ درصد رسیده است.
در سال ۱۴۰۰، تعداد زاد و ولدها ۱ میلیون بود که دقیقا نصف زاد و ولدهای دهه ۶۰ است. این نشان می دهد که در دوره ی انبساط شدید جمعیت هستیم.
در حال حاضر که ازدواج و فرزندآوری به کمترین حالت خود از دهه ۶۰ رسیده است و همچنان روند کاهشی طی می کند، می توان وضعیت سال های آینده را نیز مشخص کرد.
مصرف کننده ی واقعی مسکن به بازار وارد می شود
شاخص ازدواج و فرزندآوری، در واقع دو مولفه ی اصلی برای تشخیص میزان تقاضای مسکن هستند. بررسی این دو شاخصه در کنار مرگ و میر، طلاق و نوسازی خانه های کلنگی می تواند وضعیت واضح و روشنی از سال ۱۴۲۰ به دست بدهد. وضعیتی که با شرایط کنونی تفاوت های خیلی زیادی دارد.
همان گونه که دهه ی ۶۰ که پر از زاد و ولد بود، و دهه ۸۰ که ازدواج های بسیار داشت و توانست بر روی میزان تقاضای مسکن در دهه ۹۰ اثر بگذارد، مشخصاً کاهش ازدواج و ولادت نیز می تواند در آینده روی تقاضای مسکن اثر منفی بگذارد. با این حال، تاثیر کاهش سالانه ی میزان ازدواج در حداقل ۵ سال گذشته، زودتر از کاهش فرزندآوری خواهد بود.
بازار مسکن پر از تقاضای واقعی سال های اخیر است!
بررسی هایی که در این حوزه صورت گرفته به خوبی نشان می دهد که در حال حاضر، یک فاکتور است که می تواند جلوی اثر فوری کاهش ازدواج ها را تا حدی بگیرد. در حال حاضر بازار مسکن کشورمان، پر از انباشت تقاضای واقعی خرید مسکن است که این موضوع از سال ۹۷ که مردم قدرت خرید خود را از دست دادند، بیشتر شده است.
کارشناسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه
این انباشت تقاضا که حالا خود به شکل اجاره نشینی اجباری بروز پیدا کرده، شاید باعث شود که اثر کاهش تقاضای واقعی ناشی از کاهش ازدواج های سالانه در کوتاه مدت چندان مشخص و محسوس نباشد. اما انباشت تقاضای واقعی، این روزها در انتظار توقف تورم مسکن و بازگشت قیمت های آن به سطح متعارف است.
اما آن چیزی که در بازار واقعی به نظر می رسد، این است که تقاضای واقعی یا همان مصرفی که در سال های قبل با حجم بالا در بازارهای سالانه ی معاملات خرید و اجاره ظاهر می شد، در سال های آتی شکل متفاوتی پیدا می کند. به طور کلی، تصویری که چنین وضعیتی به دست می دهد دارای سه پیام کلی و اساسی برای فعالین بازار و مسکن است.
افت تقاضای واقعی مسکن، چه پیامی دارد؟!
در پیام اول، متوجه می شویم که تقاضای سرمایه ای در بخش مسکن افزایش پیدا کرده است. این سرمایه گذاری به دو شکل غیرمولد و به صورت خرید ملک و آپارتمان بروز پیدا می کند. این سرمایه گذاری به هدف افزایش چشمگیر قیمت در آینده صورت می گیرد. نوع دیگری از سرمایه گذاری مولد وجود دارد که به شکل ساخت و سازهای جدید عمل می کند.
بیشتر سازنده های مسکن، از نوع دوم سرمایه گذاران هستند. با توجه به اینکه بیش از هفت سال است که تولید مسکن در کشورمان دچار رکود زیادی شده است، بازار فعالیت این سازندگان گسترده است. اما از آن جایی که در سال ۱۴۲۰، میزان تقاضا بسیار کاهش پیدا می کند، سرمایه گذاران و سازندگان باید به این موضوع نیز توجه ویژه ای داشته باشند.
مزایای فروش خودرو و مسکن متری در بورس کالا
همین فاکتور باعث می شود که در سال ۱۴۲۰، دیگر نیازی به اجرای طرح های بزرگی مثل طرح نهضت ملی مسکن که قرار است سالانه یک میلیون واحد مسکونی تولید کند، نداشته باشیم.
از سوی دیگر، تقاضای سرمایه ای ملک نیز همچنان پا برجا باقی می ماند. چرا که در طی سه دهه ی گذشته همواره تورم مسکن از تورم عمومی بالاتر بوده و بحث انتظارات تورمی نیز در کشور وجود دارد. به همین دلیل همواره تقاضای غیرمصرفی برای خرید خانه وجود دارد.
البته ممکن است در سال های آینده شاهد کاهش این تقاضا باشیم. چرا که میزان ازدواج ها کاهش پیدا کرده و در نتیجه سطح تورم سالانه نیز تا حدودی کاهشی خواهد شد.
در مقابل، این موضوع هم مطرح می شود که اگر التهاب قیمتی در بازارهای موازی مسکن و زمین بالا باشد.، ممکن است تورم مسکن از متغیرهایی به جز متغیرهای واقعی اثر بگیرد. این احتمال زمانی قوت می گیرد که در طی چند سال گذشته، با وجود اینکه تقاضای مصرفی در بازار وجود دارد، اما قیمت ها همچنان به رشد خیره کننده ی خود ادامه دادند. حتی در زمانی که اوج رکود معاملات خرید و فروش مسکن بود، باز هم سطح قیمت ها روز به روز افزایش پیدا می کرد. چرا که بازارهای موازی مثل نرخ ارز، دچار نوسان بودند.
پیام بعدی وضعیت مسکن، به موضوع ساخت و ساز برمی گردد. مثلا در آینده باید متراژ ساختمان ها را کمتر کنیم چرا که در حال حاضر شکاف بزرگی میان مساحت عرضه و متراژ تقاضا در بازار مسکن وجود دارد. زمانی که ازدواج و فرزندآوری کمتر شود، روند افزایش خانوارهای کوچک و حتی خانواده های تک نفره، بیشتر می شود.
حق کمیسیون بنگاه داران مسکن
از سوی دیگر، جمعیت رو به پیری می رود و میزان طلاق نیز افزایش چشمگیری داشته است. در نتیجه، بعد خانوار از ۳.۳ نفر در دهه ی ۹۰ خیلی کمتر خواهد شد. در دهه ۹۰ شاهد بودیم که رشد سالانه ی طلاق نسبت به دهه ۸۰، دو برابر شد. تنها در سال ۱۴۰۰، شاهد ۲۰۰ هزار فقره طلاق بودیم. این در حالیست که در دهه ۸۰، میانگین سالانه ی طلاق، حدود ۹۰ هزار فقره بود.
در نتیجه به نظر می آید که تقاضای آتی مسکن به سمت آپارتمان های کوچک خواهد رفت. همچنین قدرت خرید مسکن کمتر می شود و در نتیجه، واحدهای کوچکتر از ۸۰ متر مربع، متقاضیان بیشتری پیدا می کنند. این در حالیست که هم اکنون، متوسط مساحت در پروانه های ساختمانی صادر شده، ۱۰۰ متر مربع است.
در نتیجه باید این موضوع نیز مد نظر سازندگان قرار بگیرد.
نوشته بررسی تقاضای مسکن در دهه ی آتی اولین بار در اخبار تخصصی صنعت ساختمان. پدیدار شد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خرید و فروش امتیاز طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن
خرید و فروش امتیاز طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن
یکی از اصلی ترین معضلات مربوط به طرح مسکن مهر، خرید و فروش امتیاز آن بود. در واقع خیلی از متقاضیان این طرح بعد از خرید امتیاز اولیه، از عهده ی پرداخت اقساط آن برنمی آمدند و ناچار می شدند که امتیاز خود را به دیگران بفروشند. اتفاقی که زمینه ساز دلالی و سوداگری های فراوان شد. اما در حال حاضر، مسئولین مربوط به طرح نهضت ملی مسکن و اقدام ملی، هشدارهایی در خصوص خرید و فروش غیرقانونی امتیاز این طرح داده اند.
به گزارش پرشین سازه ، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران به مشاورین املاک هشدار داده است که در صورت مشاهده ی خرید و فروش غیرقانونی امتیاز طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن، با آن ها برخورد خواهد شد.
عدم صدور کد رهگیری، تخلف محسوب می شود خلیل محبت خواه در ادامه اشاره کرد:
بر اساس گزارش هایی که از سوی مردم دریافت شده، برخی از مشاورین املاک در شهرستان ها، اقدام به خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن کرده اند. از آن جایی که خیلی از خریداران امتیازها، اطلاعی در خصوص این موضوع ندارند، بعدها دچار مشکلات قانونی و قضایی مختلفی می شوند. در نتیجه،..
ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای پرسنل دانشگاه تهران
ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای پرسنل دانشگاه تهران
طرح های مختلفی جهت خانه دار کردن اقشار مختلف جامعه پیگیری می شود. اما شاید جدیدترین طرح موجود، احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی برای دانشگاهیان است. طرحی که رئیس دانشگاه تهران خبر از آن داد و قرار شد که این طرح، در قالب نهضت ملی مسکن پیگیری شود.
به گزارش پرشین سازه ، رئیس دانشگاه تهران ضمن افتتاح پروژه ی مسکونی شرکت تعاونی شماره ۳ دانشگاه تهران که در منطقه ی ۲۲ اجرا شده است، در خصوص اهمیت مسکن سازی برای دانشگاهیان صحبت کرد. وی تاکید داشت که پروژه های این چنینی، می توانند موفقیت آمیز بوده و از آن ها به عنوان طرح هایی قابل اعتماد و شفاف نام برد.
سید محمد مقیمی، در ادامه به تشریح وضعیت تعاونی های مسکن پرداخت و عده ای را موفق و تعدادی را هم ناموفق خواند. تجربه هایی که درس های زیادی در بر داشت. به همین دلیل است که رئیس دانشگاه تاکید داشت که اعتمادسازی باید جای فرآیندهای اعتمادزدا را بگیرد و شرکت های تعاونی مسکن را معتبر سازد.
بررسی تقاضای مسکن در دهه ی آتی وی در ادامه خاطرنشان ساخت که در طی ۱.۵ سال گذشته، اصلی ترین دغدغه ی مدیریت دانشگاه، تامین..
وضعیت نا به سامان قیمت مسکن در اراک
وضعیت نا به سامان قیمت مسکن در اراک
گرچه قیمت مسکن در بسیاری از شهرهای کشور بالا رفته است، اما در برخی از کلانشهرها و شهرهای بزرگ، خرید خانه عملا تبدیل به رویایی دست نیافتنی شده است. شهر اراک به عنوان هفتمین شهر گران کشور از لحاظ مسکن، چنین وضعیتی دارد و حالا خیلی از جوانان آن، می دانند که دیگر قادر به خرید خانه نیستند.
به گزارش پرشین سازه، در سبد هزینه های خانوار، مدت هاست که سهم مسکن بسیار بالاست. خانواده ها ناچارند بخش زیادی از درآمد خود را صرف هزینه های مسکن کنند. این وضعیت هر روز بدتر می شود و دیگر به سادگی نمی توان آن را متوقف کرد. خرید خانه که روزگاری با اندکی تلاش میسر بود، حالا تبدیل به آرزویی محال برای جوانان شده است.
ضعف مدیریت در طرح نهضت ملی مسکن اما آن چه که منجر به بالا رفتن قیمت مسکن شد، در وهله ی اول تورم بود. نقدینگی رشد پیدا کرد و از سوی دیگر، ریسک دلالی و سوداگری در این بازار نیز کاهش یافت. قیمت زمین بالا رفت و هزینه های ساخت و ساز، افزایش پیدا کرد. تمام این مسائل در نهایت منجر به گرانی خانه شد و فشار اصلی را به دوش متقاضیان واقعی مسکن انداخت.
در دولت یازدهم و د..
قیمت مسکن به صورت لحظه ای تغییر پیدا می کند!
قیمت مسکن به صورت لحظه ای تغییر پیدا می کند!
گرچه خیلی از کارشناسان می گویند که اوضاع خرید و فروش مسکن قرار است در بهمن ماه بهبود پیدا کند، اما نمی توان آن را رونق، در نظر گرفت. قیمت این شاخص به طور لحظه ای بالا می رود و از سوی دیگر، فروشندگان نیز حاضر به ارائه ی ملک خود نیستند. این در حالیست که تعداد خریداران خیلی زیاد شده است.
به گزارش پرشین سازه ، خیلی از افراد در اوضاع کنونی اقتصاد، ترجیح می دهند که سرمایه های خود را به بازار مسکن وارد کنند و از نابودی آن جلوگیری نمایند. به همین دلیل است که تعداد خریداران مسکن بالاتر رفته است.
مسکن تهران به طور میانگین، متری ۵۵ میلیون تومان در این میان یکی از اعضاء اتحادیه مشاوران املاک تهران در خصوص وضعیت این روزهای بازار معاملات مسکن چنین گفت:
قیمت دلار به طور لحظه ای بالا می رود. طبیعی است که به همراه آن، قیمت مسکن نیز افزایش پیدا کند. این در حالیست که مشتری کم نیست اما فروشندگان حاضر به فروش ملک خود نیستند.
عبدلله اوتادی در ادامه ی سخنان خود چنین گفت:
بیشتر فروشندگان ملک، ترجیح می دهند که سال آینده ملک خود را به فروش برسانند. به خصوص با ت..
ساخت طرح نهضت ملی مسکن توسط چینی ها
ساخت طرح نهضت ملی مسکن توسط چینی ها
سفر اخیر رئیس جمهور به چین، حرف و حدیث های زیادی به پا کرد. اما به نظر می آید که این حرف ها در خصوص ساخت مسکن نیز بوده است. همین چند وقت پیش بود که در روزنامه ی آرمان ملی گزارشی منتشر شد که سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی را به واکنش واداشت. در این گزارش آمده بود که دولت پیشنهاد ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را به مسئولین چینی ارائه کرده اما با جواب رد مواجه شده است. گزارشی که از سوی وزارت راه و شهرسازی کاملا تکذیب شد.
به گزارش پرشین سازه ، سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد که در سفر اخیر رئیس جمهور و همراهان وی به پکن، صحبت هایی میان وزیر راه و شهرسازی و طرف های چینی صورت گرفته است که نتایج توافقات صورت گرفته را در آینده ی نزدیک می توان لمس کرد. اما اساساً پیشنهاد ساخت چهار میلیون واحد مسکونی به طرف چینی، کذب محض است.
کاهش هزینه های متقاضیان مسکن ملی توسط انبوه سازان وحید قربانی در ادامه خاطرنشان ساخت که بهترین کار برای اصحاب رسانه و همکاران فعال در این حوزه، این است که آخرین اطلاعات مربوط به طرح..
فروشندگان مسکن دیگر تخفیف های آنچنانی ارائه نمی کنند
فروشندگان مسکن دیگر تخفیف های آنچنانی ارائه نمی کنند
بازار مسکن، بازاری است که فرصت برای چانه زنی در آن مهیاست. قیمت بالای ملک و خریداران معدودی که در آن وجود دارند، بیشتر فروشندگان را به تخفیف های هنگفت وادار می کرد. اما در چند ماه گذشته شاهد هستیم که این موازنه در حال تغییر است. ملک خوب برای خرید کم شده، در نتیجه قدرت چانه زنی خریداران نیز کاهش پیدا کرده است.
به گزارش پرشین سازه ، برخی از مشاورین املاک می گویند که بازار مسکن در بهمن ماه اوضاع بهتری داشته است و تعداد معاملات افزایش پیدا کرده است. با این وجود به نظر می آید که وسواس معامله گران نیز بیشتر شده! چرا که به دلیل عدم ثبات اقتصادی و بی اطلاعی از نوسانات بازار، خیلی از فروشندگان ترجیح می دهند که احتیاط بیشتری کنند و بعضاً خیلی هایشان از عقد قرارداد منصرف می شوند.
تعیین قیمت مسکن توسط مالکین از سوی دیگر، برخی می گویند که تعداد واحدهای مرغوب کمتر شده و در نتیجه، تقاضا برای خرید این دسته از واحدهای مسکونی افزایش پیدا کرده است. به نظر می آید که در چنین شرایطی، مالکان حاضر به ارائه ی تخفیف نیستند و حتی برخی مواقع، قیمت خود را با..
دیدگاهتان را بنویسید