مدیر ساخت کیست؟

مدیران ساخت و ساز نقش مهمی در هر پروژه ساختمانی ایفا میکنند و به آنها اعتماد میشود که محصول نهایی را با موفقیت تحویل دهند. یک مدیر ساخت مسئولیتهای زیادی را بر عهده دارد. اگر در صنعت ساختمان کار میکنید و میخواهید به مقام ارشدی برسید، مسلماً مسیر مدیر ساخت ارزش بررسی دارد. بیایید بررسی کنیم که مدیران ساخت و ساز چگونه کار میکنند و چه مهارتهایی برای پیشرفت لازم دارند:
وظایف مدیر ساخت و ساز
وظایف معمول یک مدیر ساخت و ساز شامل موارد زیر هستند:
برنامه ریزی مدیریت پروژه: این شامل برنامه ریزی کل پروژه و مستند سازی تمام مشاغلی است که باید تکمیل شوند. این کمک میکند تا بودجه بندی و دسترسی به مواد مورد نیاز فراهم شود.
مدیریت هزینه: هزینههای هر پروژه باید به طور کارآمد در تمام مراحل مدیریت شوند تا از تعدیل مسائل یا مشکلات غیرمنتظره اطمینان حاصل شود.
مدیریت کیفیت: یک مدیر ساخت و ساز باید اطمینان حاصل کند که پیمانکارانی که برای پروژه کار میکنند آن را با استاندارد با کیفیت بالا تکمیل میکنند. نظارت بر روند، هزینهها و کیفیت بسیار حیاتی هستند.
مدیریت قرارداد: قراردادهای گسترده با مشتری، همه از مراحل ساخت پروژه میباشند. مفاد قرارداد باید رعایت شود تا اطمینان حاصل شود که همه طرفهای درگیر راضی هستند.
مدیریت ایمنی: از آنجا که محل ساختمان میتواند مکانی خطرناک با خطرات فراوانی باشد، مدیر ساختمان باید اطمینان حاصل کند که فرایندهای به طور صحیحی انجام شده اند تا از عدم بروز حادثه اطمینان حاصل کند. مدیر ساخت و ساز باید اطمینان حاصل کند که کار تمام الزامات قانونی و مقررات ساختمان را برآورده میکند.
مسئولیت مدیر ساخت و ساز چیست؟
مدیران ساخت وظیفه مدیریت افراد در نقشهای مختلف متناسب با پروژه را بر عهده خواهند داشت. قبل از اینکه هر یک از کارهای ساختمانی به طور واقعی انجام شود، برنامهها باید با معمار، نقشه برداران و خریداران در میان گذاشته شوند.
این نوع مدیران ملزم به استخدام کارکنان مربوطه مورد نیاز برای تکمیل پروژه مطابق با استاندارد مشتری خواهند بود. این مهم است که همه این کارکنان به طور موثر مدیریت شوند تا برنامههای پروژه کاملاً درک و تدوین شوند. مدیر ساخت و ساز نیاز به استخدام و سازماندهی پیمانکاران و تامین کنندگان مختلف و هماهنگی فعالیتهای پیمانکار فرعی دارد.
پروژههای ساختمانی ( انواع پروژههایی که روی آنها کار شده است)
مدیران ساخت و سازها اغلب روی پروژههای مختلفی کار میکنند. این پروژهها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
کشاورزی: نمونههایی از این موارد شامل منابع آب، زهکشها، انبارها و حصارهای تخصصی است. پروژههای کشاورزی معمولاً متمرکز بر ساختمانهای صنعتی هستند.
مسکونی: این شامل همه نوع مسکن، آپارتمان و سایر انواع مسکن کوچک تر است.
بازرگانی: پروژههای تجاری، به ساخت و ساز تجارت خصوصی و بازرگانی اشاره دارد، این میتواند مراکز خرید، انبارها، بانکها، هتلها و استراحتگاهها را شامل شود.
سازمانی: این پروژه شامل هرنوع پروژه مورد نیاز دولت یا سایر سازمانهای عمومی است. به عنوان مثال، این میتواند شامل مدارس، بیمارستانها، امکانات نظامی، موزهها و کلانتریها باشد.
صنعتی: اینها ساختمانهایی هستند که با هدف تأمین ذخیره سازی و تولید محصول ساخته شده اند. نیروگاهها، کارخانههای تولیدی و پالایشگاههای نفت در این امر گنجانده شده اند.
کارهای عمرانی سنگین: مدیران ساخت و ساز ممکن است مسئول جادهها، پلها، تونلها و پروژههای فرودگاه باشند.
مدیر ساخت چه کاری انجام میدهد؟
مدیران ساختمانی به طور معمول از ابتدا درگیر پروژه هستند. اول، آنها به مالک کمک میکنند تا برنامههای خود را تنظیم کند. سپس آنها بسیاری از وظایف مدیریتی از جمله کیفیت، ایمنی، هزینه و برنامه ریزی دقیق تا زمان نزدیک شدن را انجام میدهند.
لیست زیر فقط برخی از مسئولیتهای مدیر ساخت را پوشش میدهد:
- تهیه برآورد هزینه و بودجه
- تنظیم برنامهها و زمان بندیهای اولیه
- مذاکره و توضیح قراردادها برای مالک و بقیه اعضای تیم
- همکاری با معماران در مرحله طراحی برای تعیین اهداف
- نظارت بر کار ساخت و ساز در محل
- پاسخ به هر گونه نقص و تأخیر با یک برنامه پشتیبان
- تفویض وظایف
- تحویل مشتری
6 مهارت لازم برای تبدیل شدن به یک مدیر ساخت و ساز
مدیر ساخت به قدرتها و مهارتهای مختلفی نیاز دارد. برخی از مهارتهای برتر برای مدیران ساخت و ساز موفق عبارتند از:
مهارتهای ارتباطی CM: باید دارای مهارتهای ارتباطی موثر و واضحی باشید. باید بتوانید به طریقی مناسب با همه ذی نفعان و کارگران ارتباط برقرار کنید، از مشتری معمار گرفته تا کارگران.
مهارتهای کار گروهی: مدیران ساخت و ساز باید تیمهای خود را به طور موثر هماهنگ کنند. کار گروهی عبارت است از دانستن چگونگی رفتار با تیپهای مختلف شخصیتی، تفویض اختیار و بهره مندی از افراد.
تصمیم گیریCM: تصمیم گیری سریع، آگاهانه و با اعتماد به نفس را نشان میدهد که به آنها امکان مدیریت هرگونه اتفاق غیر منتظره را میدهد.
ارائه: مدیران ساخت و سازها باید به طور منظم در مورد پیشرفت کار به روز باشند. بنابراین شما باید مهارتهای ارائه مناسب را گسترش دهید.
مهارتهای سازماندهی: یک مدیر ساخت خوب میفهمد که چگونه وظایف خود را سازماندهی و آنها را ترتیب بندی کند. شما همچنین نیاز به مدیریت زمان قوی دارید و باید بدانید که چگونه آنها را اولویت بندی کنید.
توانایی دیدن تصویری بزرگ تر: یک مدیر ساخت و ساز باید بتواند هم درمورد رفع مشکلات خاص فکر کند و هم پیشرفت گسترده پروژه را تحت نظر داشته باشد. گرفتار شدن در جزئیات به این معنی است که ممکن است متوجه نشوید که تاخیرهای بزرگ تر باعث ایجاد لغزشهای کوچک در جدول زمانی پروژه میشود. این جایی است که فناوری به شناسایی مسائل و تفویض وظایف کمک میکند.
تفاوت مدیر ساخت و مدیر پروژه
اگرچه این دو کلمه کلیدی همیشه به جای یکدیگر استفاده میشوند، با این حال، هر یک از آنها نمایانگر نوع متفاوتی از کار و مسئولیتهای شغلی هستند. اصولاً وظایف اصلی مدیران ساخت و ساز در حدود مرحله ساخت و ساز متمرکز هستند. از طرف دیگر، در شغل مدیران پروژه، متوجه میشویم که آنها معمولاً از انتخاب سایت و در کل مراحل ساخت تا پایان پروژه، نماینده مالک هستند. ما تفاوت بین دو نقش و مسئولیت را به طور خلاصه توضیح خواهیم داد.
نقش مدیر پروژه
مرحله برنامه ریزی: مدیر پروژه در این مرحله با تهیه بودجه و برنامههایی که مالک برای تنظیم تصمیم خود نیاز دارد، کمک میکند.
مرحله طراحی: نقش نخست وزیر در این مرحله به نوعی محدود است. او با مشاوره در مورد پتانسیل سایت و نقاط ضعف به تیم طراحی کمک میکند.
مرحله مناقصه و قرارداد: مدیر شما را راهنمایی میکند تا از طریق فرآیند مناقصه، از بین پیمانکاران یکی را انتخاب کنید. این مرحله، مرحله اتصال در پروژه نام دارد.
مرحله ساخت: رهبران اصلی در این مرحله مدیران ساخت هستند، اما کار مدیر پروژه به عنوان نقطه تماس اصلی بین تیم و به عنوان سرپرست ادامه مییابد.
نزدیک شدن پروژه: پس از پایان مرحله ساخت، کار مدیر پروژه، اطمینان از اتمام هرگونه مدارک قانونی مربوط به ضمانتها و کمک به مالک در بررسی تمام خواستههای خود در ساخت تأسیسات است.
مدیران ساخت
فاز طراحی: CM ترجیح داده میشود که در مراحل اولیه تیم طراحی باشد، بنابراین آنها میتوانند روی نقشههای ساخت، ترتیب و روشها کار کنند.
فاز ساخت: این مکان اصلی است که مدیران ساختمانی در اصل برای آن استخدام میشوند. کار CM در سایت پیگیری گردش کار است، اطمینان حاصل کنید که مواد و تجهیزات مورد نیاز همیشه در دسترس باشند. وی اولین دارنده دستور کار است و در صورت بروز نقص، مسئول یافتن راه حل و پیگیری تکمیل آن است.
Project Closeout: نقش مدیر ساخت با اطمینان از پیروی از قوانین ساختمان و انجام امور حقوقی آن نهایی میشود. وی همچنین باید آخرین لیست پانچ شده را برای پروژههای خود تنظیم کند و همچنین مسئول نظارت بر ساختمانی است که به عنوان طرح اولیه به او تحویل داده میشود.
سرانجام، تفاوت اصلی بین این دو شغل میزان اقتدار در پروژه است. مقام مدیر پروژه به تمام اعضای پروژه و فعالیتها از جمله مدیر ساخت گسترش مییابد. اگر تصمیم خود را برای شغل خود به عنوان مدیر ساخت و ساز گرفته اید، مهارتهایی که برای پیشرفت شغلی پایدار و مترقی باید بدانید را پیدا کنید.
نتیجه گیری
یک مدیر ساخت، که به عنوان مدیر کارگاه ساختمانی (سایت) نیز شناخته میشود، ملزم به نظارت و هدایت عملیات مختلف در داخل یک پروژه ساختمانی است.
یک مدیر ساخت باید اطمینان حاصل کند که پروژه با خیال راحت به اتمام رسیده است و اطمینان حاصل کند که پروژه به موقع و در حد بودجه اختصاص یافته اجرا میشود. آنها معمولاً در مراحل اولیه پروژه وارد فرآیند میشوند، بنابراین میتوانند با برنامه ریزی اولیه به مشتری کمک کنند. آنها همچنین به جنبههایی مانند، انتخاب معمار و پیمانکار نیز کمک میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید